INFORMATIE

( for english see down the page)

Oosterspoorlaan 21, 3739 KH Hollandsche Rading

Telefonisch contact m.b.t.  de verkoop elke avond tussen 19.00-22.00 op 0612135978.  

Ligging natuur: Nabij - aan het eind van de straat- een groot bosgebied tussen Hollandsche Rading, Lage Vuursche, Hilversum, Baarn. Op zes kilometer afstand van de Loosdrechtse plassen.

Ligging mobiliteit: 5 kilometer van de oprit Hilversum of oprit Maartensdijk van de A27. Op 0,2 kilometer van station Hollandsche Rading (forensenstation tussen Utrecht en Hilversum/Weesp /Amsterdam). Amsterdam RAI is rechtstreeks te bereiken binnen 40 minuten, Zuid met 50 minuten en Schiphol met 55 minuten.

Ligging stedelijk: 5 kilometer van centrum Hilversum, 15 kilometer van Utrecht centrum, 25 kilometer van Amsterdam centrum.Met de trein ben je in 12 minuten op Utrecht Centraal of in centrum Hilversum.

Tuin: voortuin met lange oprit (3 auto's), diepe zonnige achtertuin op het Zuiden en Westen- 400m2-met achterom. en grote stenen garage/schuur. Deze is zeer goed geschikt te maken voor kantoor, extra woonruimte, verhuur b&b of kangeroewoning. Houten prieeltje met houtopslag achterin de tuin

Duurzaamheidsmaatregelen: Ons doel was drieledig. Besparen op energieuitgaven, waarvan we voorzagen dat die hoger belast zouden worden en dat er opgelegde maatregelen zouden komen. Toewerken naar een gasloos huis (dit kan simpel door een kleine investering voor een inductiekookplaat). Bijdrage aan duurzaamheid ten bate van een gezonde, duurzame leefomgeving.

Alle maatregelen zijn uitgevoerd in 2017/2018: Spouwisolatie, isolatie vloer beneden door isolatie kruipruimte, zolder isolatie, vloerisolatie verdiepingen, HR++ glas . energiezuinige onderhoudsvrije kunststof kozijnen in de lange ramen in de zijgevel en de openslaande deuren naar de tuin, acht zonnepanelen (opbrengst ong. 2300 kWh per jaar- er is een opbrengstgarantie van 10 jaar), verwarming door hoog rendements houtkachel met speksteen ombouw (nieuw gemetselde schoorsteen en nieuwe afvoer) en electrische verwarming, Warmwater voorziening met een kleine electrische boiler in de keuken en een zeer energiezuinige electrische 80 liter boiler op zolder. De meterkast is uitgebreid ivm de zonnepanelen en mogelijke electrische uitbreidingen.

Uitgaven electriciteit en koken op gas: 40 euro per maand (was 265 euro per maand). Energielabel C , gerekend met nieuwe CV installatie, met warmtepomp energielabel B

Woning : Eensgezinswoning type halfvrijstaand, (102 m2, 4 slaapkamers, waarvan één op zolder) met grote stenen buitenruimte/garage van 32 m2

Onderhoud binnen - gerenoveerd in 2018: nieuwe vloeren, geschilderd.

Onderhoud buiten - goed, maar zal het komende jaar hier en daar een kleine onderhoudsbeurt vragen.

VRAAGPRIJS 489.000 euroOMSCHRIJVING

(for english see down the page)

In dit dertiger jaren huis heb je het gevoel alsof je ook binnen deel uit maakt van de natuur buiten. De vele ramen maken het huis licht en sfeervol en met geluk zie je in de voortuin de eekhoorn in de hazelaar.

De achtertuin is besloten, met een prieeltje achterin, waar je zomers de schaduw kan zoeken of in de avond in de late zonnestralen de barbecue aan kan steken. Het prieeltje is gemaakt van douglashout uit het naastgelegen bos. De stenen schuur/garage heeft , ter voorbereiding voor gebruik als flexibele werk- of woonruimte, al nieuwe openslaande deuren met kunststof kozijnen en HR++ glas.

Het huis is een combinatie van de mooie verhoudingen van de dertiger jaren bouwstijl met schuine daken en ruime dakkapellen in de slaapkamers en retrodetails, zowel als de moderne grote openslaande deuren en lange ramen in de woonkamer. Het huis nestelt zich in de straat met soortgelijke huizen en hoge bomen als een warme en veilige plek om te wonen en toch met alle stedeljke voorzieningen en genoegens binnen 15 kilometer in de omgeving. Het dorp Hollandsche Rading heeft een actieve bewonersvereniging, een tennisvereniging en een eigen basisschool.

Begane grond : Via de voordeur kom je in de gang met toilet en met de trap naar de eerste verdieping. In de gang ligt een prachtige nieuwe eiken vloer die door de hele benedenverdieping loopt. In de woonkamer valt gelijk de prachtige houtkachel op van gietijzer en speksteen. Hier is ruimte voor een ruime zithoek en bij de open keuken staat een grote tafel waar je met vrienden of familie gezellig kan tafelen. In het voor- of najaar of als het regent met open tuindeuren, in de winter met het vlammenspel van de kachel. In de zomer verhuis je naar het prieel, de schaduw van de bomen of het ruime terras. De bijkeuken sluit aan op de keuken en hierin bevinden zich de koelkast, afwasmachine en wasmachine en een grote vaste kast.

Eerste verdieping: Via de houten trap kom je op de overloop waar drie deuren je leiden naar drie slaapkamers en één deur naar de badkamer. De badkamer is eenvoudig maar praktisch in gebruik met een ruime wastafel en douche. De ouderslaapkamer en de kleine slaapkamer kijken uit op de diepe tuin. De ouderslaapkamer heeft een wastafel, openslaande deuren en een balkon. De voorkamer kijkt uit over de genoeglijke straat en het bos dat aan het eind van de straat begint.

De tweede verdieping: Via de trap kom je op de overloop van de tweede verdieping, de zolder. Deze heeft een kleine berging onder het schuine dak. Een deur leidt naar de slaapkamer waar het zicht op al het groen door de grote ramen elke keer weer verrast. Op dit moment is de zolder in gebruik als atelier. Achterin de kamer bevindt zich een kast en daarnaast een ruimte voor de boiler. Hier zou desgewenst zonder problemen weer een CV kunnen worden geplaatst voor wie op electrisch verwarmen geen prijs stelt. Ook het plaatsen van een warmtepomp of palletkachel -met subsidie- hoort tot de mogelijkheden.

FOTO'S

Meer foto's onder aan de pagina/more pictures see down the page)


HET VERHAAL VAN ONS HUIS IN HET DORP BIJ HET BOS

(for english see down the page)

Toen wij dit huis kochten twee jaar geleden en verhuisden op een mooie dag in april, hadden we nooit gedacht het huis weer te koop te zullen zetten na twee jaar. We hadden plannen om op deze plek samen ons bedrijf te beginnen, met het kantoor in de garage , het huis duurzaam en toekomstbestendig te renoveren. We wilden in dit huis in de toekomst de jonge gezinnen van onze kinderen kunnen ontvangen.

Onverwacht werden we geconfronteerd met een oogziekte van Ruud. Desondanks begonnen we met enthousiasme onze verbouwing en de verduurzaming van het huis. We wonnen overal advies in, spraken met experts en besloten uit al die informatie datgene te halen dat het best bij het huis paste en ook nog ruimte overliet voor flexibiliteit gezien alle huidige ontwikkelingen.De maatregelen staan uitgebreid beschreven onder het kopje INFORMATIE.

Onze doelen hebben we eind juni behaald. Toen de laatste ingreep achter de rug was en de zonnepanelen op het dak lagen waren we zeer happy. Na een jaar bleken de ingrepen rendabel te zijn. De energiekosten waren met 200 euro in de maand teruggebracht naar 40 euro in de maand. Als in het nieuws gesproken wordt over duurzaam wonen en maatregelen die hiervoor moeten worden gedaan, dan weten wij: dit huis is er al klaar voor.

De slechtziendheid van Ruud ten gevolg van de oogziekte was echter niet verbeterd, integendeel. Eind deze zomer besloten we de langdurige gevolgen onder ogen te zien en gingen we een nieuwe koers uitzetten. Het bedrijf Landschap van Verandering zou starten, zoals te zien op deze pagina, maar in een andere vorm. We besloten terug te gaan naar Utrecht. Dat was een stevig en positief besluit, geen triest besluit. Het leven is een avontuur en zo leven we het ook. Dat is ons Landschap van Verandering.

We laten met veel genoegen een fantastisch duurzaam huis en en heerlijke tuin achter dat nieuwe bewoners met veel plezier zullen bewonen. Een huis dat elke koper een warm en veilig nest kan bieden, dichtbij de natuur voor rust en ruimte en dichtbij de stad om de levendigheid, dynamiek niet te hoeven missen.  

INFORMATION

Oosterspoorlaan 21, 3739 KH Hollandsche Rading

CONTACT ME BY TELEFPHONE between 19.00-22.00 hours +31-612135978.  

Location nature: Very close -end of the street - to a big forest area between Hollandsche Rading, Lage Vuursche, Hilversum, Baarn. Six kilometer from lake area Loosdrechtse plassen.

Location mobility 5 kilometer highway A27 by Hilversum or Maartendijk. 0,2 kilometer from railwaystation Hollandsche Rading (local station between Utrecht and Hilversum/Weesp/Amsterdam)

Location urban area by car: 5 kilometer from Hilversum center, 15 kilometer from Utrecht centrum, 25 kilometer from Amsterdam Center

Garden: Garden in the front, with enough space for three cars, sunny deep garden in the back, South and West with wooden open gardenhouse. Garden 400 m2.

Energy efficienty, effected in 2017/2018

Isolation, HR ++ windows, 8 solar cells (2200 KwH in a year), high ...wooden stove with stone, new chimney, electric heating, electric water boiler 80 liter energy efficient, little boiler in the kitchen

expenses energy bill : 40 euro in a month. (used to be 265 euro a month)

Building: ' Eensgezinswoning type halfvrijstaand' , (102m2, 4 sleepingrooms, one in the attic, big stone garage 32 m2

Maintenance inside : everyting renovated in 2017/2018

Maintenance inside : goodDESCRIPTION

Living in this house from 1934 you feel that the inside is part of the natural surroundings. The many windows make the house light and give a good atmosphere. When you are lucky you might see a squirrel in the haseltree.

De backyard is privat, with a wooden gardenhouse in the back. Here you can sit in the sun till late in the evening in summer or you can find shade under the trees. The gardenhouse is made of douglas tree from the woods next door. De garage has already two doors with HR++ glass, preparing for use for office, extra living or just leave it as a garage and workplace.

The house itself is a combination of the beautifull building style that characterizes houses from that age. Slanting roofs, dormers and small details from that time. But also we made it light and modern with big gardendoors and long windows. The house is placed in a little quiet street with more 30'er houses. A safe and beautifull place to live. The village Hollandsche Rading has a ..., a tenniscourt and tennis ...and a school.

Begane grond : Via de voordeur kom je in de gang met toilet en met de trap naar de eerste verdieping. In de gang ligt een prachtige nieuwe eiken vloer die door de hele benedenverdieping loopt. In de woonkamer valt gelijk de prachtige houtkachel op van gietijzer en speksteen. Hier is ruimte voor een ruime zithoek en bij de open keuken staat een grote tafel waar je met vrienden of familie gezellig kan tafelen. In het voor- of najaar of als het regent met open tuindeuren, in de winter met het vlammenspel van de kachel. In de zomer verhuis je naar het prieel, de schaduw van de bomen of het ruime terras. De bijkeuken sluit aan op de keuken en hierin bevinden zich de koelkast, afwasmachine en wasmachine en een grote vaste kast.

Eerste verdieping: Via de houten trap kom je op de overloop waar drie deuren je leiden naar drie slaapkamers en één deur naar de badkamer. De badkamer is eenvoudig maar praktisch in gebruik met een ruime wastafel en douche. De ouderslaapkamer en de kleine slaapkamer kijken uit op de diepe tuin. De ouderslaapkamer heeft een wastafel, openslaande deuren en een balkon. De voorkamer kijkt uit over de genoeglijke straat en het bos dat aan het eind van de straat begint.

De tweede verdieping: Via de trap kom je op de overloop van de tweede verdieping, de zolder. Deze heeft een kleine berging onder het schuine dak. Een deur leidt naar de slaapkamer waar het zicht op al het groen door de grote ramen elke keer weer verrast. Op dit moment is de zolder in gebruik als atelier. Achterin de kamer bevindt zich een kast en daarnaast een ruimte voor de boiler. Hier zou desgewenst zonder problemen weer een CV kunnen worden geplaatst voor wie op electrisch verwarmen geen prijs stelt. Ook het plaatsen van een warmtepomp of palletkachel -met subsidie- hoort tot de mogelijkheden.

PICTURES

SEE ABOVE :FOTO'S

SEE DOWN: MEER FOTO'S/ MORE PICTURES

THE STORY OF OUR HOUSE NEAR THE WOODS

When we bought this house, two years ago en moved our stuff on a bright day in april. we never thought we would sell again within two years. We had big plans. We wanted to use the barn to maken our office of Landschap van Verandering. We wanted to make the house sustainable and futureproof. We wanted our children in te future to be able to come and visit with their young families and enjoy the garden, the nature.

Unexpected Ruud was confronted with an eyedisease. Nevertheless we started with our plans, first of all the sustainability. We read everything, talked with experts, got adviced..and made choices we thought would best fit to the house. And also would give way for a little flexibility considering all development within sustainable houses. You can read about our measures under INFORMATION.  

We met our goals this summer in june. When we saw our sunpanels cathing the sun, we felt happy. Now our measures seem to be valuable. Where the energy bill was 265 euro a month when we came to live here, the energy bill now is reduced to 40 euro a month. When in the news the issue of sustainibility is discussed, we know: this house is ready.

Ruud's eyes though did not get better and influenced his sight badly. This autumn we decided to look upon the health issues and the consequences for him and for both of us and made up our mind. I would start Landschap van Verandering on my own en we would move back to Utrecht.

Do not take us wrong. This was a firm and positive decisioin, not a sad one. Live is an adventure and we chose to live it that way. That is the bottom line of our Landschap van Verandering.

We will leave a lovely, sustainable house to new owners, with a large garde on a beautifull natural location and forest area, still close enough not to have to miss the pleasures of a city. This house will be a warm and safe place to the new people.

Meer foto's/ More pictures