Referenties

' Het contact met Marlies werd gelegd in een periode van verwarring over de te volgen koers en gevoelde tegenstellingen binnen mijn organisatie. Ik heb Marlies leren kennen als een professinoals op het terrein van verandering en belangentegenstellingen. Zij is in staat om neergaande spiralen mee te helpen ombuigen naar vertrouwen. belangrijke basis daarbij is een heldere manier van omgaan met elkaar, daar legt zij een stevig fundament voor.' (Directeur Brede Scholengemeenschap Voortgezet Onderwijs)

Curriculum Vitae in het kort

ADR geregistreerd mediator. Mediator ervaring sinds 2005, gestart als MfN gecertificeerd mediator.

Trainer in mediationvaardigheden, leiderschap en ethische dilemma's sinds 2007

Hogeschooldocent in organisatiekunde, ethiek en integriteit, mediation sinds 2010

Voorzitter bestuur en later plaatsvervangend directeur Samso Friskole, Denemarken

MT-lid en onderwijscoordinator Instituut voor Veiligheid 2011-2013

Projectmanager Innovatie Deeltijd 2018

Ondernemer sinds 1988, onder andere in Denemarken. Eigenaar van Landschap van Verandering sinds 2009

Marlies Bos

Deze foto typeert mij, ik ben het letterlijk en figuurlijk ten voeten uit. Scandinavië heeft mijn hart gestolen sinds ik zeven jaar lang in Denemarken, op het inmiddels bekende duurzame eiland Samsø, woonde met mijn gezin. Ik kom er graag. Kenmerkend zijn de zee, de wind, de openheid, de helderheid. Het heeft een dynamiek waar ik nooit genoeg van krijg omdat je er zo uitgesproken de sereniteit van de stilte kan vinden als wel de dynamiek die bij alle seizoenen hoort. Daar voel ik mij bij thuis. Ik vond dat ook in Nieuw Zeeland en in de natuur op Terschelling ,waar ik vijf jaar woonde. Die natuur verbeeldt misschien nog wel het meest mijn innerlijk landschap. Het is er altijd anders en het verveelt nooit. Daar zit herkenning in, ik zoek de verandering op, nieuwsgierig als ik ben naar wat er komt - mijn reizen waren niet alleen door de wereld, maar ook door mijn eigen innerlijke veranderlijke landschap. De naam van mijn bureau, Landschap van verandering, verwijst daar naar en naar het natuurlijk karakter van de veranderlijkheid van het leven. Landschap van verandering is actueel omdat we meer dan ooit beseffen en ervaren hoe onze omgeving aan verandering onderhevig is , wat dat betekent en wat dat van ons vraagt aan moed, aan leiderschap, aan koers zetten, aan samenwerken. Niet altijd makkelijk, maar uitdagend en spannend.

Mijn carriere heeft dan ook een brede achtergrond. Zowel op Terschelling als in Denemarken ben ik zelfstandig ondernemer geweest. In Denemarken hadden we zeven jaar lang een melkveebedrijf van 100 hectare en 200 koeien. Een fantastische ervaring, ook als manager. Na mijn terugkeer in Nederland heb ik mijn koers gewijzigd en werkte ik een aantal jaren zelfstandig als geregistreerd MfN mediator en als trainer.

In 2010 ben ik hogeschooldocent geworden bij het Instituut voor Veiligheid binnen de Hogeschool Utrecht. Ik heb daar, naast conflictbemiddeling, mij verdiept in ethiek, integriteit als wel in de organisatiekundige aspecten van verandermanagement en transities. De afgelopen jaren heb ik tijdens het volgen van de Master Management of Education (TIAS business school) heb ik mij gericht op leiderschap in transformaties en (adaptief) leiderschap in complexe, wendbare organisaties. Zowel als lid van het managementteam alswel als projectleider van innovatietrajecten heb ik de nodige management- en projectervaring opgedaan. Sinds voorjaar 2018vervul ik een adviesfunctie op een strategisch thema bij het Platform Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.